Полторак подякував Португалії за послідовну підтримку України

Полторак подякував Португалії за послідовну підтримку України

Укрінформ
Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак заявив, що Україна вдячна за допомогу, яку надає Португалія. 

Про це він сказав під час зустрічі з міністром національної оборони Португалії Хосе Альберто Азередо Лопесом. Це перший окремий візит міністра оборони України до Португальської Республіки за роки Незалежності.

«Ми відчуваємо тепло португальського народу та вдячні Президенту, Уряду та всій спільноті Португальської Республіки за послідовну підтримку України на шляху реалізації наших прагнень, та чітку, безкомпромісну позицію щодо засудження російської агресії проти нашої Держави. Й у цій справі не тільки матеріальна, а й політична підтримка, яку, зокрема, надає Португалія, має важливе значення для нас», - заявив Полторак. 

Полторак подякував колезі за запрошення відвідати Португальську Республіку. Також він зазначив, що попри значну відстань, наші країни мають досить тісні відносини, а українці є однією з найбільших етнічних спільнот Португалії.

У свою чергу міністр національної оборони Португалії відзначив той внесок, що зробила українська діаспора у розвиток Португалії, та наголосив, що наразі спостерігається укріплення двосторонніх відносин між країнами.

Очільники оборонних відомств обговорили можливість підписання  Меморандуму для розширення співробітництва.

Підписання зазначеного документа дасть змогу значно посилити співробітництво в оборонно-технічній сфері, зокрема в контексті виробництва продукції подвійного призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-