ДПСУ: експеримент на кордоні з Польщею сильно зацікавив громадян

ДПСУ: експеримент на кордоні з Польщею сильно зацікавив громадян

Укрінформ
Розмежування смуг руху для подорожуючих на кордоні з Польщею допомогло скоротити час з трьох до однієї години очікування в чергах та пришвидшити оформлення автомобілів на додатковій смузі руху.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

"В рамках експерименту, який розпочався 22 грудня 2016 року, перед самим пунктом пропуску було виокремлено додаткову смугу руху для легкових транспортних засобів української реєстрації та реєстрації країн ЄС, якими керують іноземні громадяни, а також окрему смугу – для учасників малого прикордонного руху та громадян України – власників авто з іноземною реєстрацією. Відповідні напрямки руху позначені дорожніми знаками та необхідним дорожнім обладнанням. Для скеровування автомобілів та проведення роз'яснювальної роботи в місці розділення смуг руху прикордонники та представники поліції організували спільне чергування", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що попередні результати експерименту вже показують ефективність та доцільність даної новації, а саме скорочення часу з трьох до однієї години очікування в чергах та пришвидшення оформлення автомобілів на додатковій смузі руху. З початку експерименту черга транспортних засобів на відокремленій додатковій смузі трималась від 50 до 80 одиниць, а за добу на ній оформлялось близько 1 тисячі автівок.

Проведений аналіз також показує, що запроваджений експеримент досить сильно зацікавив громадян, в тому числі і тих, які для перетину кордону до цього користувалися іншими пунктами пропуску.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-