Вертеп-парад відбувся у Харкові

Вертеп-парад відбувся у Харкові

Укрінформ
Парадом до півтисячі учасників у Харкові відкрився дводенний "Вертеп-фест 2017", що зібрав артистів-аматорів з різних регіонів країни.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У 13:00 дві колони артистів і активістів у різдвяному одязі пройшли під звуки духового оркестру Нацгвардії головною Сумською вулицею назустріч один одному з площі Свободи і площі Конституції, поки не зустрілися біля Харківського національного академічного театру опери і балету ім.Лисенка. Тут, на сходинках театру вони і почали демонстрацію мистецтва виконання колядок, у тому числі, хіта дня - "Нова радість стала". Кількість глядачів зростає, багато людей підспівують колядникам.

"Вертеп-фест 2017" проходить за підтримки голови Харківської ОДА Юлії Світличної у рамках проекту "Перлини Слобожанщини" під гаслом "За світло, що здолало пітьму". 

"Ми хочемо показати традиції вертепів, що діють на сході країни з незапам'ятних часів. За два дні на відкритих майданчиках міста - біля пам'ятника Шевченка, у ХОДА, на Південному вокзалі, в метро, торговельно-розважальних центрах і супермаркетах - виступлять артисти півсотні вертепів-театрів з усієї України, включаючи Донбас і Крим", - відзначив організатор фестивалю, директор благодійного фонду "Харків з тобою" Андрій Шейнін.

За його словами, колядники з числа студентів Української академії лідерства продемонструють своє мистецтво у Харківському військовому госпіталі, Інституті патології хребта і суглобів ім.Ситенка, обласному Будинку дитини № 1, Комаровському дитячому будинку-інтернаті, Харківському обласному дитячому клінічному санаторії.

"Вертеп-фест 2017" - спільна акція: "Нашим колядникам зараз підспівують учасники міжнародного Різдвяного фестивалю у Львові, а також учасники флешмобу біля залізничного вокзалу в Краматорську", - додав Шейнін.

За його словами, в ці дні на площі перед оперним театром розгорне свої намети "Лукфест": організатори обіцяють гурманам галушки і деруни, пряники і крученики, бульйони, гарбузові каші, чаї з трав: одним словом - свято!

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-