Нацполіції бракує 22 тисячі правоохоронців – Вакуленко

Нацполіції бракує 22 тисячі правоохоронців – Вакуленко

Укрінформ
Некомплект Національної поліції України на сьогодні становить 22 тисячі поліцейських або 17 відсотків від загальної чисельності особового складу.

Про це на брифінгу в п'ятницю заявив заступник голови Нацполіції - начальник Головного слідчого управління Олександр Вакуленко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Штатна чисельність працівників Національної поліції, зокрема, поліцейських, становить понад 127 тисяч осіб. У той же час некомплект становить 22 тисячі осіб або трохи більше 17 відсотків", - сказав він.

Вакуленко зазначив, що безпосередньо некомплект слідчих в Нацполіції на даний час становить майже 2300 осіб або 16 %, а працівників кримінальної поліції - майже 22 тисячі осіб або 18 %.

За його словами, така ситуація пов'язана насамперед із процесом реформування правоохоронного органу, який зараз відбувається, і процесом атестації співробітників Нацполіції.

Вакуленко наголосив, що для виправлення такої ситуації і з метою зменшення навантаження на вже працюючих працівників Нацполіції найближчими днями буде оголошений конкурс на заміщення понад 3 тисяч вакантних посад.

"З 16 січня цього року розпочинається конкурсний відбір кандидатів на службу до підрозділів Національної поліції. На першому етапі планується набрати на службу більше 3 тисяч осіб", - наголосив він.

При цьому Вакуленко повідомив, що з них планується набрати майже 800 слідчих та 930 оперативних працівників карного розшуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-