"Українське радіо" на середніх хвилях охопить окуповані території Донбасу

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 12 січня видала дозвіл на мовлення на території проведення АТО з використанням радіочастоти 873 кГц у місті Часів Яр Донецької області Національній телекомпанії України. 

Тут розповсюджуватимуться передачі першої програми «Українського радіо».

Про це повідомляється на  сайті Нацради.

За словами члена Національної ради Сергія Костинського, теоретичні розрахунки показують, що при потужності 50 кВт у денний час мовленням Українського радіо будуть охоплені підконтрольні Україні території – Костянтинівка, Краматорськ, Димитрів, Артемівськ, Лисичанськ і більша частина окупованих територій, у тому числі міста Донецьк, Горлівка, Макіївка, Торець, Шахтарськ, Торез, Єнакієве, Дебальцеве, Брянка, Алчевськ. У нічний час покриття сигналом буде значно кращим - воно охопить усі окуповані райони Донецької і Луганської областей.

Нині, повідомив Сергій Костинський, ведуться роботи Концерном РРТ щодо зміни конструкції антени, яка передаватиме сигнал, вирішується питання із передавачем. За приблизними розрахунками, технічно запустити мовлення можна буде за три місяці.

Як зазначили у Нацраді, попередньо це рішення обговорювалося на засіданні Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення, що діє при Міністерстві інформаційної політики. Віднедавна нею керують очільники Міністерства інформаційної політики, Національної ради та Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

Таким чином, мешканці підконтрольних та окупованих територій зможуть слухати інформаційні програми «Українського радіо», а також передачі, створені спільно з «Голосом Донбасу», «Радіо Свобода», які адаптовані для мешканців окупованих районів Донецької і Луганської областей.

Фото: 34400.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-