Справу сепаратиста Жиліна закрили. Проти спільників розслідування триває

Справу сепаратиста Жиліна закрили. Проти спільників розслідування триває

Укрінформ
Справу проти лідера сепаратистського руху "Оплот" Євгена Жиліна закрито у зв'язку з його смертю.

Про це кореспондентові Укрінформу сказала прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Офіційний документ, що підтверджує факт смерті Жиліна в Росії, надійшов до Харкова наприкінці грудня 2016 року, а 28 грудня кримінальне провадження стосовно Жиліна було закрито у зв'язку зі смертю підозрюваного", - зазначила Дубовик.

Водночас, за її словами, справа залишається відкритою по відношенню до других підозрюваних у злочинах, в яких підозрювався і Жилін: фінансування тероризму або злочин проти цілісності і незалежності України.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 19 вересня 2016 року в Підмосков'ї було убито оголошеного Генпрокуратурою України в міжнародний розшук лідера проросійського "Оплоту" Євгена Жиліна і важко поранено оголошеного в розшук його супутника Андрія Козара: він у комі.

Справу проти Козара, пояснили в прокуратурі Харківської області, не закрито: він підозрюється в умисному вбивстві редактора харківської газети "Новий стиль" Василя Климентьєва у серпні 2010 року.

Що стосується Климентьєва, то в серпні 2010 року він виїхав на редакційне завдання на  автомобілі BMW сріблястого кольору і зник. Тоді ж було порушено кримінальну справу за статтею "Умисне вбивство".

У серпні 2012 року керівництво Головного слідчого управління МВС України на прес-конференції у Харкові оголосив ім'я підозрюваного у вбивстві колишнього співробітника Харківського управління по боротьбі з організованою злочинністю (УБОП) Козара. Підозрюваний зник незабаром після зникнення Климентьєва.

Газета "Новий стиль" спеціалізувалася на публікації матеріалів про корупцію в силових структурах. Сам Климентьєв у своїх матеріалах неодноразово писав про зв'язки Козара з криміналітетом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-