Митрополиту Онуфрію подарували прапор за звільнення

Митрополиту Онуфрію подарували прапор за звільнення "кіборга" з полону

Фото, відео
Укрінформ
Захисники Донецького аеропорту та радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт зустрілися з Предстоятелем УПЦ Московського патріархату митрополитом Онуфрієм.

Про це повідомляє інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП

"4 січня 2017 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій прийняв у своїй резиденції на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври радника голови Служби безпеки України Тандіта Юрія Вікторовича та військовослужбовців, захисників Донецького аеропорту", - йдеться у повідомленні.

Старший лейтенант Сергій Білошицький, який у складі 90 окремого аеромобільного батальйону захищав Донецький аеропорт, подякував Онуфрію за звільнення його товариша по службі Тараса Колодія та передав Предстоятелю подарунок.

"Від нашого Житомирського братства хочемо подарувати вам прапор. Тут підписалися хлопці, які служили у спеціальній розвідці 90-го окремого аеромобільного батальйону. Багато хто з них брав участь у Всеукраїнському хресному ході влітку. Хлопці передавали вам вітання і бажали довгих років життя. Дуже вам дякуємо!" - зазначив він.

Юрій Тандіт також подякував Предстоятелю УПЦ за звільнення з полону Тараса Колодія.

"Ви для нас дуже багато робите, завдяки вашим зусиллям був звільнений з полону нещодавно Тарас Колодій. Я сподіваюся, що й надалі наша церква-матінка буде разом з простими людьми, з народом, з нашими воїнами. Впевнений в тому, що ми будемо діяти спільно в майбутньому і ви будете нам допомагати", - зазначив Тандіт.

Зі свого боку, митрополит Онуфрій також висловив надію на таку співпрацю. "Наша церква завжди з тими, хто страждає. Одні нас звинувачують, інші хвалять за це, але ми просто виконуємо свій обов’язок", - підкреслив він.

Крім того, Предстоятель передав "кіборгам" матеріальну допомогу на реабілітацію та лікування українських військових.

Як повідомляв Укрінформ, 18 грудня стало відомо, що з полону бойовиків звільнили захисника Донецького аеропорту Тараса Колодія. Колодія мобілізували в серпні 2014 року. Спочатку десантник служив у Костянтинівці, потім захищав Донецький аеропорт. Там рік тому потрапив у руки бойовиків так званої "ДНР".

Звільнення захисника Донецького аеропорту з полону бойовиків відбувалося шляхом переговорів за сприяння Української Православної церкви Московського патріархату. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-