Суд не зміг обрати запобіжний захід Курченку і взяв паузу

Суд не зміг обрати запобіжний захід Курченку і взяв паузу

Укрінформ
Печерський районний суд Києва не зміг обрати запобіжний захід для власника "Східно-європейської паливно-енергетичної компанії" (CЄПЕК) Сергія Курченка через відвід судді Володимира Карабаня, заявлений адвокатом бізнесмена Юрієм Суховим. Засідання перенесли на невизначений термін через відвід судді.

По це повідомляє ТСН.

"Засідання Печерського райсуду Києва, під час якого мало слухатися клопотання Генеральної прокуратури про обрання Курченку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, перенесено на невизначений термін у зв'язку з тим, що адвокат Юрій Сухов заявив відвід судді Карабаню", - ідеться в повідомленні. 

Сухов пояснив цей відвід тим, що, на його думку, суддя має певну змову з прокуратурою, а також додав, що порушено підсудність цієї справи - її має розглядати Подільський суд, тому що головне слідче управління Генпрокуратури розташовується в Подільському районі. Адвокат також додав, що представники Генпрокуратури не зазначили жодних нових обставин у своєму клопотанні, які доводять необхідність обрання запобіжного заходу для Курченка, і тому його захист вважає, що для обрання запобіжного заходу немає жодних підстав. 

З цих міркувань Сухов зазначив, що не буде клопотати про дистанційний допит Курченка. Крім того, він не захотів розголошувати журналістам місце знаходження свого клієнта, заявивши, що це адвокатська таємниця. А в разі оприлюднення цієї інформації Генпрокуратура отримає привід для ініціювання заочного засудження Курченка. 

Як відомо, 28 грудня Апеляційний суд Києва скасував дозвіл на затримання і арешт Сергія Курченка. Водночас суд постановив нове рішення, яким відмовив у задоволенні клопотання Генпрокуратури про обрання щодо Курченко запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

22 березня Генеральний прокурор Юрій Луценко оголосив українському олігарху-втікачу Сергію Курченку підозру за вчинення злочинів у банківській галузі. Раніше ГПУ оголосила підозру Курченку у справі розкрадання майна державного підприємства ПАТ "Укргазвидобування". У травні суд за клопотанням старшого слідчого Генпрокуратури арештував майно Курченка. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-