Справа

Справа "Автомайдану": під арешт відправили ще одного правоохоронця

Укрінформ
Слідчим суддею застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави стосовно другого правоохоронця, підозрюваного у вчиненні в ніч з 22 на 23 січня 2014 року в Києві провокації та спільному із працівниками спецпідрозділу "Беркут" незаконному затриманні восьми активістів громадського руху "Автомайдан".

Про це повідомляє Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"У п’ятницю, 30 грудня 2016 року, за клопотаннями органу слідства слідчим суддею застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави і стосовно другого правоохоронця, підозрюваного у вчиненні в ніч з 22 на 23 січня 2014 року на вулиці Щорса в м. Києві біля міської лікарні № 17 провокації та спільному із працівниками спецпідрозділу "Беркут" незаконному затриманні 8 активістів громадського руху "Автомайдан", застосуванні до них насильства, заподіяння їм тілесних ушкоджень різного ступеню тяжкості та умисному пошкодженні їх автомобілів, а також наступному наданні завідомо неправдивих показань, поєднаних із обвинуваченням активістів у тяжких злочинах", - йдеться у повідомленні.

Також судом відсторонено підозрюваного від посади старшого оперуповноваженого Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України, яку він на даний час займає.

Як повідомлялося, Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України оголошено про підозру двом колишнім працівникам столичного управління боротьби з незаконним обігом наркотиків у вчиненні вищевказаних злочинів, кваліфікованих за ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), ч. 2 ст. 383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину), ч. 2 ст. 384 (завідомо неправдиве показання) КК України та щодо одного з яких 29.12.2016 застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави.

Стосовно командира оперативної роти № 1 спецпідрозділу "Беркут" та п'яти його підлеглих бійців за участь у вчиненні указаних злочинів обвинувальні акти розглядаються в судах.

Щодо інших співучасників цих злочинів досудове розслідування триває (нещодавно затриманий міліціонер спецпідрозділу, який тривалий час розшукувався, а також один з "тітушок", який утримується під вартою), у тому числі шестеро з них оголошено в розшук і судом надано дозвіл на їх затримання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-