31 грудня: народний календар і астровісник

31 грудня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні святителя Модеста; не загубіться між столом, ялинкою і телевізором, веселого Нового року!

Православні християни вшановують сьогодні пам’ять Севастіана, а також святителя Модеста – архієпископа Єрусалимського. Колись селяни Модестові молилися, аби вберіг худобу від хижих звірів. А ще цього дня ворожили. Виходили надвір й лягали на току (на гармані), дослухаючись до звуків землі. Якщо чувся стукіт – до смерті, дзвін – до весілля, а коли почується молотьба – до статків. Також примічали погоду: якщо ворони вранці сидять на верхівках дерев і каркають – бути метелиці й морозу, вмостилися на середньому й нижньому гіллі – чекай вітру, на землі – потеплішає, влаштували «ігри» в небі, перекидаються через голову, різко шугають донизу і знову вгору – за два-три дні буде хуртовина.

Іменини святкують Михайло, Модест, Зоя, Марко

Сьогодні третій місячний день, символом якого є царствений і хижий леопард. Місяць у Водолії, планета дня – Сатурн. Дуже енергійний день. Пасивність протипоказана. Але «пазурі» випускати не варто, ходіть м’якенько і нечутно, як і годиться ситому леопардові. Головні події відбудуться ввечері, в трикутнику: ялинка, стіл і телевізор (дивіться, не загубіться в ньому наче в Бермудському). Справа, яку ви неодмінно маєте встигнути зробити – написати малесеньку записочку з заповітним бажанням, висипати попіл у бокал з шампанським і випити рівно о дванадцятій. Як свідчать неофіційні соціологічні дослідження від пані Бекешкіної – гарантія, що задумане справдиться, складає 97,7 відсотка (похибка + - 0,5). Якщо ви депутат або держчиновник і мрієте в наступному році ще більше покращити… (о, як ненавидять українці це слово!) показники власної е-декларації, то мусите пити шампанське, пильно дивлячись в очі Президента, який саме тоді звертатиметься з вітальним словом. Як то кажуть, аби бути в єдиному енергетичному каналі. Коли ж хтось чомусь не захоче слухати гаранта, може послухати нову пісню у виконанні директора Одеського зоопарку, яку він співає в образі півня (якщо його, не дай Боже, звільнять, без роботи цей чоловік не сидітиме – його з радістю візьмуть у «Маски-шоу», а то й депутатом може стати). У будь-якому випадку – гарного, святкового настрою і справдження найзаповітнішого! 

P.S. І не думайте про безвіз.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1895 році – 30, а найтеплішим у 1925 -  +8,2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-