За три роки в англомовних таборах побувають 1,5 мільйона дітей - Президент

За три роки в англомовних таборах побувають 1,5 мільйона дітей - Президент

Фото, відео
Укрінформ
Протягом нинішнього року до викладання англійської мови в українських школах долучилися 120 волонтерів із 40 країн, а у пришкільних англомовних таборах GoCamp навчання пройшли 200 тисяч дітей з усієї України.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час зустрічі з громадськими активістами щодо підбиття підсумків Року англійської мови в Україні, повідомляє прес-служба Глави держави.

Так, він зазначив, що до викладання англійської цьогоріч були залучені іноземні фахівці, які є носіями мови, у тому числі волонтери. За його словами, до шкіл приїхали 120 волонтерів із 40 країн світу, було відкрито літні пришкільні англомовні табори GoCamp, в яких навчались 200 тисяч українських дітей.

Водночас Президент висловив переконання, що у 2017 році до програми англомовних таборів зможуть долучитися близько 100 тисяч дітей, а до 2020 року участь у цій програмі візьмуть майже 1,5 млн. маленьких українців.

«Це дуже амбітне завдання. І дуже важливо, щоб воно реалізовувалося не лише в Рік англійської мови в Україні, а було продовжено і далі», - наголосив Порошенко.

При цьому Глава держави підкреслив, що дуже важливим є той факт, що вивчати та вдосконалювати англійську мову змогли також і діти з Донецької та Луганської областей.

«За рік понад 300 школярів зі сходу України не лише мали можливість перебороти мовний бар'єр і практикувати англійську. Важливо, що понад 500 тимчасово переміщених осіб взяли участь у пілотному проекті «Ділова англійська он-лайн для внутрішньо переміщених осіб» та відчули підтримку держави, яка не залишила їх сам-на-сам зі своїми проблемами», - відзначили в прес-службі Президента.

У свою чергу посол США Марі Йованович зауважила, що в Україні значно підвищився рівень володіння та використання англійської мови серед урядовців, а проекти з вивчення англійської мови, які були реалізовані цього року, охопили велику кількість як дітей і молоді, так і дорослого населення, особливо викладачів англійської мови в маленьких містечках України.

Вона також додала, що ці проекти будуть продовжені і у 2017 році.

«Ми пишаємось тим, що можемо підтримати Україну, її мирне майбутнє», - сказала Йованович.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-