28 грудня: народний календар і астровісник

28 грудня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Трифона і Стефана, пильнуйте за котом, відчуйте себе Брюсом Віллісом і напечіть млинців

В Ефіопії цього дня відзначають Кулубі Габріель, яке, попри химерну назву, означає День святого архангела Гавриїла. Свято дуже яскраве і видовищне. Ефіопські віряни йдуть до церкви зі свічками і… різнокольоровими парасолями. Потім ці парасолі продають, а виручені кошти роздають бідним. Ефіопська церква, яка є однією з найдавніших християнських церков світу, взагалі вирізняється дуже цікавими обрядами і звичаями, притаманними лише їй. А в нас – Трифона і Стефана. Колись, ще років 100-200 тому, ця пора була надзвичайно холодна, тому казали: «На Стефана пташка на льоту замерзає». Преподобного Трифона ж вшановували всі, хто так чи інакше був пов’язаний з морем. Спостерігайте за котом: якщо кіт шкрябає підлогу – на вітер і завірюху, дере стіну – на негоду, лежить черевцем догори – на відлигу, згорнувся в клубочок і вткнувся писком у лапки – на мороз. Коли ж не маєте кота – примічайте поведінку кімнатних пташок. Якщо вони мовчать – на метелицю (цікаво: ви згадаєте, коли востаннє були свідком справжньої хуртовини?)

Іменини святкують Павло, Степан, Трифон, Сусанна.

Сьогодні 29 місячний день. Місяць спадає, він у Козерогу. Цього дня маєте проявляти стійкість і наполегливість. Не те, щоб перетворитися на непорушну і незворушну скелю, але, принаймні, на міцний горішок – варто. Сьогодні не найкращий час звертатися до начальства і в офіційні установи. Ризикуєте потрапити в безжальні жорна бюрократизму. Ситуації, які виникатимуть цього дня, можуть бути відображенням нашого внутрішнього світу, а в поведінці оточуючих, наче в дзеркальному відображенні, можете побачити власні вади. Але не варто з того впадати у відчай. Просто, зауважте це собі, аби в подальшому підкоригувати власну поведінку. Розроблені сьогодні плани будуть практичними  й активно вплинуть на подальшу ситуацію. Пильнуйте гроші та думки. Випічка цього дня – неперевершена!

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1930 році - 23,2, а найтеплішим у 1998  -  +8,4.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-