Муженко про бойову підготовку військових: Краще менше, але краще

Муженко про бойову підготовку військових: Краще менше, але краще

Укрінформ
Очільник Генштабу Віктор Муженко заявив, що існуюча система підготовки військ  має бути гармонізована з урахуванням реальних потреб у комплектуванні бойових частин кваліфікованим особовим складом.

Про це він сказав під час наради з керівниками органів військового управління та військових навчальних закладів, повідомляє прес-служба Генштабу.

«Основна одиниця виміру ефективності всієї системи підготовки військ - це кількість боєздатних частин. Не кількість людей або військової техніки - це є важливим, але недостатнім. Головним є спроможність військової частини виконувати поставлені завдання», - сказав Муженко.

Він поставив конкретні завдання щодо організації підготовки фахівців, потреба у яких найбільш відчутна у військах, зокрема, водіїв та інструкторів. Головне навантаження у цій роботі лягатиме на навчальні центри Збройних Сил, які мають привести свою організаційно-штатну структуру у відповідність до виконання такого завдання. Зокрема, як наголосив Головнокомандувач, профільні навчальні центри, які працюють в інтересах видів Збройних Сил, мають створити або розвинути власні сертифіковані структури підготовки водіїв та їхньої допідготовки до бойових спеціальностей.

Генерал армії України Віктор Муженко окремо наголосив, що кожен військовослужбовець, який успішно пройшов навчання, має отримати професійний сертифікат, який враховуватиметься під час його подальшої служби, а також після звільнення військовослужбовця надаватися у військові комісаріати для формування відповідного мобілізаційного резерву за військовими спеціальностями.

«Краще менше, але краще. Завдання наступного року - зосередитися на підготовці професійно підготовленого військовослужбовця з високим рівнем мотивації. Якщо людина не має таких якостей або ухиляється від участі в АТО - такі військовослужбовці будуть звільнені», - підкреслив Муженко.

За словами генерала армії України Муженка, наступного року інтенсивність бойової підготовки і кількість навчань різного рівня і надалі зростатиме, відповідно до оперативних потреб Збройних Сил.

Фото: Генеральний штаб ЗСУ/General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-