Омбудсмени Україні та Росії домовилися про взаємне відвідування ув'язнених

Омбудсмени Україні та Росії домовилися про взаємне відвідування ув'язнених

Укрінформ
Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова і уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська домовилися про відвідування російських засуджених, які перебувають на території України, і українських засуджених, які перебувають у РФ.

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на апарат омбудсмена в Росії.

"Уповноважений з прав людини в Російській Федерації Т. Н. Москалькова і уповноважений Верховної Ради України з прав людини В.В. Лутковська досягли домовленості про організацію відвідування ними деяких категорій засуджених громадян Росії і України, які відбувають покарання в пенітенціарних установах на території України і Росії", — йдеться в повідомленні.

Раніше Москалькова заявила, що планує відвідати російських військовослужбовців у СІЗО в Україні. Прес-секретар українського омбудсмена Михайло Чаплига повідомив, що Київ не проти того,  щоб Москалькова відвідала російських військовослужбовців. Він також заявив, що омбудсмен України Валерія Лутковська розраховує відвідати українських в'язнів у Криму перед візитом її російської колеги до України.

В апараті також зазначили, що дані візити обумовлені взаємним бажанням омбудсменів "ознайомитися на місці з умовами утримання ув'язнених, а також розглянути можливі варіанти реалізації стосовно до конкретних випадків наявного в міжнародній практиці права засуджених до відбування покарання на території держави свого громадянства".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-