Експерт: Для великих міст підвищення мінімалки до 3200 – формальність

Експерт: Для великих міст підвищення мінімалки до 3200 – формальність

Укрінформ
Наразі на сайті з пошуку роботи Work.ua майже немає вакансій із заробітною платою нижчою від 3 200 грн, тож тут можна аналізувати, наскільки вигідне для громадян розпорядження Кабміну про підвищення мінімальної заробітної плати.

Про це заявив директор з розвитку Work.ua Сергій Марченко на прес-конференції в Укрінформі.

"Зараз дуже резонансна тема - підвищення мінімальної заробітної плати до 3 200 грн. Скажу одразу, таких заробітних плат, які менші 3 200 грн на нашому сайті фактично немає", - сказав Марченко.

За його словами, згідно останнього опитування, навіть молодь України заявляла, що хоче заробітну плату не менше 7 тис. грн.

"Давно уже на такі маленькі зарплати не претендують, тому по суті підвищення мінімальної зарплати до 3 200 грн - це формальність для великих міст. Звичайно, трохи інша ситуація з селами та районними центрами, там бувають заробітні плати, які об’єктивно нижчі", - зауважив він.

Марченко також поінформував, що згідно опитування, яке проводив їхній сайт, частина роботодавців (13%) заявили, що через таку новацію дійсно найматимуть менше працівників, однак близько 60% заявили, що найматимуть більше або це взагалі ніяк не впливатиме на найм. Майже 60% роботодавців також заявили, що готові підвищити заробітну плату з січня наступного року тим, хто отримував менше цього мінімуму і лише 8% зізналися, що звільнять таких працівників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-