22 грудня: народний календар і астровісник

22 грудня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Ганни (Анни), саме час зводити дебіт з кредитом, чухати потилицю та не нарікати на долю.

Сьогодні християни святкують свято Зачаття праведною Анною Пресвятої Богородиці. В народі ж його називали просто «Ганни». «Прийшли Ганки – сідай в санки», - полюбляли колись нагадувати літні люди. Зима набирає розгін. Зазвичай на Ганнине зачаття припадає зимове сонцестояння, після чого світило повертає на літо, а зима – на мороз. Відтак у народі Ганни називали ще «родинами сонця». У деяких регіонах вважали цей день святом вовків і намагалися не працювати. З Ганниного дня українки починали активно готуватися до Різдва – білили хати, прибирали оселі й посилено годували свиней, щоб мати до свят свіжину. На Закарпатті не пряли, особливо ті, в кого часто боліла голова. А ще було гріх нарікати на долю та пліткувати про сусідів. Підмічали погоду: «Яка Ганка до полудня, така зима до кінця грудня. Яка Ганна до ніченьки, така зима до весноньки».

Сьогоднішні іменинники – Ганна, Степан та Софрон.

Сьогодні 23 місячний день. Четвер – день Юпітера. Сприятливий день для фінансових операцій, відкриття рахунку в банку (краще закордонному і краще щоб про те ніхто не знав), інвестицій, серйозних покупок. Звертайтеся до начальства, робіть кадрові перестановки, але пам’ятайте, що енергія цього дня складна і можуть виникати конфлікти. Натомість багато рухайтеся, не переїдайте, не гнівайтеся. Не піддавайтеся провокаціям і не думайте кому-небудь помститися - це може повернутися проти вас. Моліться, виявляйте подяку: до життя, до близьких, оточуючих. Подайте милостиню безхатченку, скажіть добре слово конс’єржці, усміхніться, зціпивши зуби, тому, хто наступив у переповненому метро вам на ногу. Уникайте нових компаній. Також це один із найсприятливіших днів для розірвання шлюбу. Процес пройде швидко і майже непомітно, ви розійдетеся, «як в морі кораблі». Звісно, це лише у тому випадку, якщо ви не належите до касти українських е-декларантів. Тоді доведеться ділити важко надбане добро до останнього патрона (долара, євро, гривні) декілька десятків років. То вже ліпше жити разом.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1967 році: –20,2, а найтеплішим +10 у 1989.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-