Українським гірникам заборгували понад мільярд зарплати - Волинець

Українським гірникам заборгували понад мільярд зарплати - Волинець

Укрінформ
Заборгованість із заробітної плати на вугільних підприємствах України до кінця року становитиме 1 млрд 13 млн грн.

Про це заявив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець на прес-конференції в Укрінформі.

"Спеціалісти від Незалежної профспілки гірників України підрахували, що заборгованість із заробітної плати на вугільних підприємствах України, саме на тих, які знаходяться у державній власності, становитиме 1 млрд 13 млн грн. Тобто, ми маємо сьогодні 670 млн плюс місячний фонд оплати, який не буде покритий виключно за рахунок коштів від реалізації. Коштів у державному бюджеті уже до кінця року немає. Ми сподівалися, що вчора чи сьогодні вранці усе ж таки парламент розгляне та прийме законопроект 4744 в авторстві Михайла Бондара - представника Комітету з питань палива та енергетики. На жаль, цей законопроект не розглядався”, - сказав Волинець.

Однак, за його словами, заступник міністра енергетики та вугільної промисловості запевняв, що до кінця року цей закон все ж таки буде розглянуто і прийнято.

"Давайте пофантазуємо. Сьогодні парламент працювати не буде. Залишилися четвер-п’ятниця. Чи буде кворум у четвер, чи парламент працюватиме у нормальному режимі у короткий п’ятничний день - незрозуміло. Складається така ситуація, що ця заборгованість 1 млрд грн буде перенесена на наступний рік", - зауважив Волинець.

При цьому, як поінформував голова Незалежної профспілки гірників України, на Міністерство палива та енергетики в бюджеті виділено 2,6 млрд грн, і ця сума є дуже малою, бо лише, до прикладу, у 2014 році бюджетом передбачалося 14 млрд грн. Ще 1 млрд грн кредитів мають виділити на технічне оснащення вугільних шахт.

"Але, якщо до кінця року усе ж таки не буде вирішено питання про виділення 1 млрд коштів на погашення заборгованості із заробітної плати, неодмінно шахтарі почнуть страйкувати у січні", - наголосив Волинець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-