Жінці, що залишила у квартирі трьох малих дітей, дали 4 роки

Жінці, що залишила у квартирі трьох малих дітей, дали 4 роки

Укрінформ
Вироком Заводського районного суду міста Кам’янське на Дніпропетровщині 25-річну жінку визнано винною у невиконанні обов’язків по догляду за трьома своїми дітьми, яких вона залишила самих більш ніж на дві доби без води та їжі.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Дніпропетровської області.

«У жовтні 2014 року обвинувачена – матір трьох малолітніх дітей віком від одного до чотирьох років – пішла у міський парк культури та відпочинку, залишивши дітей в квартирі без води та їжі. Під час відвідування адреси мешкання сім’ї підсудної співробітники служби у справах дітей почули звуки слабкого стогону малюків, що прохали про допомогу. Відчинивши двері, вони побачили дітей у жахливому стані, голих та голодних, які лежали на підлозі та не мали сил рухатись. Відшукати та змусити повернутись горе-матір вдалося лише наступного дня», - йдеться у повідомленні.

Зі свідчень представника потерпілих (лікаря Кам’янського спеціалізованого будинку дитини), шлунок дітей був забитий шматками шпалер, які вони їли щоб хоч якось заглушити почуття голоду. Таке відношення матері до дітей завдало тяжких наслідків їхньому фізичному та психічному здоров’ю. Тривалий час малюки перебували у лікарні.

Слідчі прокуратури з’ясували, що у 2013 році обвинувачена притягувалася до адміністративної відповідальності за невиконання обов'язків щодо виховання дітей (ч.1 ст.184 КУпАП) та була поставлена на соціальний супровід до Кам’янського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Проте починаючи з 2014 року, жінка уникала зустрічей зі співробітниками центру, змінила номер телефону та не давала змоги проінспектувати умови проживання дітей.

Свою вину зловмисниця визнала повністю.

Суд погодився з позицією державного обвинувачення у скоєнні злочинів, передбачених ст.166 та ч.1 ст.135 Кримінального кодексу України (злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною; залишення в небезпеці) та призначив жінці покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві правоохоронці розслідують факт загибелі дитини через недбалість 20-річної матері, яка залишила двох маленьких дітей на 9 днів, замкнувши самих у квартирі, унаслідок чого хлопчик помер, а його сестричка опинилася в реанімації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-