Українські канадці хочуть продовження тренувальної місії в Україні

Українські канадці хочуть продовження тренувальної місії в Україні

Укрінформ
Канаді слід продовжити свою військову тренувальну місію UNIFIER в Україні, аби підтримати Україну у протистоянні російській агресії.

Про це заявили у Конгресі українців Канади, передає кореспондент Укрінформу.

«Враховуючи, що Збройні сили України та працівники інших силових відомств продовжують захищати свою державу від російської агресії, суттєва канадська військова підтримка є критично важливою», - повідомили у КУК.

В українській організації додали, що найкращим способом забезпечення миру та стабільності в Україні та усьому регіоні є розбудова оборонних можливостей ЗСУ із «добре натренованими та обладнаними військовослужбовцями».

«Дуже важливо, аби Канада продовжила навчання українських військових, зберігши на чинному рівні або навіть збільшивши кількість задіяних канадських військовослужбовців», - наголосили у Конгресі.

Нагадаємо: близько 200 канадських військових інструкторів із минулого року проводять заняття з українськими військовослужбовцям на Яворівському та Кам’янець-Подільському полігонах. Втім, їх мандат завершується 31 березня 2017 року, тому під час візиту Джастіна Трюдо до Києва Петро Порошенко звернувся до нього із прохання продовжити термін перебування інструкторів в Україні. Поки офіційної відповіді на цей запит із Оттави не надходило.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-