Рада відмовилася скасувати право на дострокову пенсію для учасників АТО

Рада відмовилася скасувати право на дострокову пенсію для учасників АТО

Укрінформ
Народні депутати не підтримали постанову про скасування рішення Верховної Ради від 18 жовтня 2016 року про ухвалення закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо пенсійного забезпечення окремих категорій осіб із числа учасників АТО".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримав 61 народний депутат з мінімально необхідних 226 голосів.

Автором цієї постанови є народний депутат від фракції БПП Олексій Мушак, який зазначив, що відбулося порушення голосування під час розгляду законопроекту.

Як відомо, в ухваленому 18 жовтня 2016 року законопроекті №3252 передбачається, що військовослужбовцям, які брали участь у бойових діях, в антитерористичній операції в районах її проведення, а також дружинам (чоловікам), якщо вони не взяли повторний шлюб, і батькам, загиблих в АТО або через поранення, пов'язане з виконанням військового завдання, військовослужбовців, надається право на призначення дострокової пенсії за віком після досягнення чоловіками 55 років, жінками - 50 років та за наявності страхового стажу не менше  25 років для чоловіків і не менше 20 років для жінок.

Цей закон дозволяє зрівняти у правах пільгового виходу на пенсію учасників АТО з учасниками бойових дій.

Як повідомив після голосування Голова Верховної Ради Андрій Парубій, він сьогодні ж підпише цей закон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-