Нардеп Луценко звинувачує слідчих у його справі в

Нардеп Луценко звинувачує слідчих у його справі в "окозамилюванні"

Укрінформ
Нардеп Ігор Луценко  не вважає себе потерпілим від дій обвинувачених у справі про його викрадення Костянтина Пащенка та Дмитра Хізанова.

Про це він заявив під час брифінгу, повідомляє Укрінформ. 

"Я не вважаю себе потерпілим від дій обвинувачених Пащенка та Хізанова, оскільки вони не завдали мені ніякої моральної, фізичної чи майнової шкоди", - сказав він.

Луценко додав, що в діях обвинувачених Пащенка та Хізанова відсутні ознаки інкримінованих їм кримінальних правопорушень, а в разі розгляду судом кримінального провадження по суті має бути постановлено виправдовувальний вирок. 

"З матеріалів звинувачення можна зробити висновок, що вони не причетні до самого викрадення. Максимум, що їм можна пред`явити - це службова недбалість", - зазначив нардеп.

На його думку, Пащенко і Хізанов не брали ні безпосередньої, ні опосередкованої участі у скоєнні злочину.  Водночас  їхні підписи були використані невстановленими службовими особами МВС для проведення негласних слідчо-розшукових дій з метою передачі інформації викрадачам про місцеперебування Луценка.

Він  назвав роботу слідчих Департаменту спецрозслідування Генпрокуратури, які займаються цією справою, "окозамилюванням" та "імітацією роботи". 

"Я вважаю, що притягнення до кримінальної відповідальності явно сторонніх осіб Пащенка і Хізанова і залишення поза увагою тих, хто справді передавали оперативну інформацію щодо мене викрадачам, слугує лише видимістю, що кримінальне провадження за фактом незаконного викрадення Вербицького і мене з Олександрівської лікарні наче б то успішно розслідується", - резюмував він.

Як повідомлялося, Департамент спецрозслідувань ГПУ направив до Печерського райсуду для розгляду по суті обвинувальний акт на Пащенка К.К. у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст. 163 (Порушення таємниці листування, телефонних розмов) та ч.1 ст. 266 (Погроза вчинити викрадання радіоактивних матеріалів з метою примусити фізичну або юридичну особу вчинити будь-яку дію або утриматися від неї, якщо були підстави побоюватися здійснення цієї погрози), і Хізанова Д.І. у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст. 27 (пособництво у вчиненні злочину), ч.2 ст. 163 і ч.1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-