Полозов оскаржить дозвіл на свій допит

Полозов оскаржить дозвіл на свій допит

Укрінформ
Адвокат Микола Полозов заявив, що має намір оскаржити дозвіл на його допит в якості свідка і вже направив звернення із цього приводу до Адвокатської палати міста Москви і Федеральної палати адвокатів Російської Федерації.

Про це Полозов написав на своїй сторінці в Facebook.

"Слідчий вже отримав судовий дозвіл на проведення відносно мене слідчих дій. Воно ще не набрало чинності і, безумовно, буде оскаржено. Крім того, мною вже були спрямовані звернення до Адвокатської палати міста Москви і Федеральної палати адвокатів Російської Федерації. Але немає ніяких гарантій, що отримавши карт-бланш на здійснення незаконних дій, слідство ФСБ і інші посадовці органів державної влади в Криму не підуть ще далі", - написав Полозов.

За його словами, нещодавно стало відомо, що схожа практика виклику адвоката на допит в якості свідка була виявлена і присічена в Самарській області, а до того подібні інциденти відбувалися в інших регіонах. "Очевидно, що це системна проблема, вирішити яку нездатні навіть численні рішення вищих судів", - зазначив адвокат.

На його думку, адвокатське співтовариство повинне максимально жорстко і публічно реагувати на будь-які виклики прав адвокатів, що охороняются законом, і, особливо, в частині охорони адвокатської таємниці.

Як повідомляв Укрінформ, 13 грудня в окупованому Криму було прийнято позитивне рішення відносно клопотання про допит Полозова слідчим ФСБ в якості свідка у справі, в якому Полозов є адвокатом Ільмі Умерова. 15 грудня оперативник ФСБ зробив першу спробу вручити Полозову повістку на допит.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-