Турчинов: Україна продовжить ракетні навчання попри істерики Москви

Турчинов: Україна продовжить ракетні навчання попри істерики Москви

Укрінформ
Відновлення системи протиповітряної оборони - стратегічне завдання для України, і важливий крок з її реанімації було зроблено під час навчань, які нещодавно відбулися на півдні нашої країни. 

Про це заявив у інтерв'ю секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба РНБО.

«Ці навчання спричинили істерику в Москві. Там почали погрожувати, що якщо ми здійснимо хоч один пуск, то вони почнуть завдавати ударів по пускових установках та збивати наші ракети. Для нас було принципово не тільки провести навчання, а й продемонструвати, що ми не збираємося відступати через позбавлені будь-яких підстав російські ультиматуми», - підкреслив Турчинов. 

При цьому секретар РНБО України наголосив, що Україна проводила навчання на своїй території і в своєму повітряному і морському просторі.

«І Москва не мала жодних підстав для своїх ультиматумів», - сказав він, нагадавши, що в ультиматумі йшлося про наміри завдати удару по українських пускових установках у разі навіть одного запуску нашої ракети. За словами Турчинова, фактично це була загроза розпочати проти України бойові дії, атакувавши наші позиції в Херсонській області.

«Всі їхні спроби перешкодити нам, зупинити нас на цьому шляху не будуть результативними. Ми успішно провели навчання і так само успішно їх продовжимо. Зрозуміло, що свої загрози вони не реалізували, тому що це було б відкритим нападом Росії на Україну, і сховатися за форматом гібридної війни вже б не вийшло», - зазначив Турчинов.

Відповідаючи на запитання про те, що б Україна робила в разі прямої російської агресії через ракетні навчання, секретар РНБО України сказав: «Вчинили б адекватно ситуації». За його словами, було опрацьовано кілька сценаріїв дій, і Україна була готова до будь-яких провокацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-