Сенцов в колонії написав п'ять сценаріїв і повість

Сенцов в колонії написав п'ять сценаріїв і повість

Укрінформ
Незаконно засуджений у РФ український кінорежисер Олег Сенцов в колонії не залишає творчу роботу - він вже написав кілька сценаріїв і повість.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook адвокат Дмитро Дінз.

"Був у Олега Сенцова в ФКУ ІК-1 УФСІН Росії по Саха (Якутія)... Олег всім передає привіт, написав вже 5 сценаріїв і одну повість, весь у творчому процесі", - зазначив Дінзе.

За його словами, Сенцов відбуває термін "поки без проблем" - в колонії нормальна обстановка, начальник "адекватний". Однак політв'язень скаржився, що листи йому приходять нерегулярно, із затримками і їх мало.

"На питання журналістів відмовився відповідати, сказав, що писати і говорити нічого. Чекає, звичайно, обміну і сподівається на Україну. Всіх вітає з Новим роком і обіймає", - додав адвокат.

Як повідомлялося, 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд Росії за сфальсифікованим звинуваченням засудив українського кінорежисера із Сімферополя Олега Сенцова до 20 років позбавлення волі в колонії суворого режиму за звинуваченням у причетності до тероризму. Спільником Сенцова російські слідчі назвали кримського активіста Олександра Кольченко, якого засудили до 10 років колонії суворого режиму.

«Меморіал» визнав обох політичними в'язнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-