Для ЛитПолУкрбриг настав найважливіший період - замміністи оборони України і Польщі

Для ЛитПолУкрбриг настав найважливіший період - замміністи оборони України і Польщі

Укрінформ
Для спільної литовсько-польсько-української бригади ЛитПолУкрбриг зараз настав найважливіший період, коли вона в разі успішного завершення сертифікації зможе брати участь в миротворчих операціях під егідою міжнародних організацій, зокрема ООН.

Про це в коментарі власному кореспондентові Укрінформу повідомили у Варшаві заступники міністрів оборони України і Польщі Ігор Долгов і Томаш Шатковський.

“Зараз триває етап, який називається сертифікацією першого рівня, і це означає готовність бригади виконувати завдання – брати участь в міжнародних місіях чи будь-де, на виконання рішень ЄС чи НАТО. Україна не є членом НАТО, тому для нас це удвічі важливо”, - заявив Долгов.

Він підкреслив, що українська армія зараз готується за стандартами і методиками, які є в арміях НАТО.

“І вся українська реформа збройних сил сектору оборони має на меті саме це – перейти повністю на ті принципи і стандарти, які існують в арміях країн НАТО”, - зазначив Долгов.

У свою чергу Шатковський підкреслив, що зараз для бригади настав “найважливіший період”.

“Ця бригада після досягнення відповідної готовності матиме можливість виконувати дуже важливі завдання”,- констатував польський міністр.

Він наголосив, що польські військовослужбовці активно тренуються з українськими і ця взаємодія є взаємовигідною.

“З одного боку ми передаємо певний досвід українцям, але з іншого боку наші солдати теж вчаться в українських багато чому, адже українці зараз протидіють експансіонізму (Росії – ред.) на сході України, який становить загрозу не лише для України, але й усієї Європи”, - наголосив Шатковський.

У четвер обидва замміністри відвідають полігон Нова Демба Підкарпатського воєводства Польщі, де до п’ятниці тривають сертифікаційні командно-штабні навчання Common Challenge-2016. Міжнародна сертифікаційна комісія, до складу якої входять військовослужбовці США, Польщі, Литви та України, згідно з стандартами НАТО перевірить готовність командування багатонаціональної бригади до виконання широкого спектру миротворчих операцій. За результатами участі в маневрах командування ЛитПолУкрБригу має набути операційних спроможностей, щоб виконувати місії та операції згідно з мандатом ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-