Кримськотатарський центр вчитиме складати заяви в ООН і ОБСЄ

Кримськотатарський центр вчитиме складати заяви в ООН і ОБСЄ

Укрінформ
Кримськотатарський ресурсний центр оголосив про початок набору в "Академію народної дипломатії кримськотатарського народу". Проект у рамках допомоги корінному народу, який не має своєї державності, було представлено рік тому, а сьогодні вже почалася його реалізація.

Про це в середу на прес-конференції в Укрінформі заявив член Меджлісу кримськотатарського народу, керівник Кримськотатарського ресурсного центру (КРЦ) Ескендер Барієв, повідомляє кореспондент агентства.

"Кримськотатарський ресурсний центр розробив програму із захисту прав людини в Криму через стійкий розвиток народної дипломатії. Одним з її напрямів є проект "Академія публічної дипломатії" і від сьогодні ми запрошуємо всіх, хто бажає взяти в ньому участь", - повідомив Барієв.

За його словами, в Академію публічної дипломатії пройде відбір групи з 20 осіб, які як народні дипломати озвучуватимуть проблеми Криму, кримських татар і України на різних міжнародних майданчиках.

Група пройде навчання за спеціальною програмою, в якій задіяні експерти-міжнародники.

"Це буде серія триденних семінарів, куди будуть залучені міжнародні експерти, працівники МЗС, Міністерства інформаційної політики, експерти з публічному виступу. Так, ми готуватимемо народних дипломатів, які матимуть уявлення про те, як працювати в міжнародних організаціях і структурах, вчитимуться будувати свій виступ, грамотно писати заяви і скарги в такі організації як ООН і ОБСЄ, завдяки чому вони зможуть більше інформації давати про проблеми, пов'язані з Кримом і кримськими татарами", - розповів Барієв.

Крім того, залежно від знання мов тими, хто навчається, за кожним учасником групи буде закріплено "географічне поле" і сформовані напрями роботи по країнах, з якими народні дипломати налагоджуватимуть співпрацю через політиків, діячів культури і різних публічних осіб.

"Займатимемося пошуком друзів України, Криму і кримських татар", - зазначив Барієв. 

За словами глави КРЦ, дипломати з народу братимуть участь у заходах, що проводяться у рамках ОБСЄ, ООН, а також стажуватимуться в міжнародних організаціях, щоб "отримувати досвід в інтересах Криму, кримських татар і України".

Організатори навчання обіцяють насичену програму навчання за темами від структури міжнародних організацій до протоколу ведення переговорів. Від майбутніх учасників проекту, незалежно від національності і місця проживання, але вік яких не може бути менше 20 років, потрібен інтерес до проблем Криму і кримських татар, знання мови ООН, крім російської, і вміння написати мотиваційний лист, що додається до анкети. 

Заявки на участь у навчанні чекають до 15 січня 2017 року, резюмував Барієв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-