Уряд змінює свої постанови про облік і соцвиплати переселенцям

Уряд змінює свої постанови про облік і соцвиплати переселенцям

Укрінформ
Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні своїм рішенням вніс зміни до деяких своїх постанов, якими регулюються питання обліку внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та проведення їм соціальних виплат.

Про це інформує прес-служба Мінсоцполітики.

"Кабмін своїм рішенням сьогодні вніс зміни до деяких своїх постанов. Мінсоцполітики розробило відповідний проект акта з метою спрощення процедури обліку ВПО, які переміщуються в межах однієї адміністративно-територіальної одиниці, удосконалення процедури призначення (відновлення) соцвиплат для ВПО, які перебувають на обслуговуванні в територіальному центрі соцобслуговування, здобувають освіту певного рівня в дошкільних, шкільних, професійно-технічних і вищих навчальних закладах (студенти денної форми навчання)",- йдеться у повідомленні.

Зазначається, що водночас прийнята постанова спрямована на врегулювання питань реєстрації місця перебування переселенців відповідно до закону України "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні".

Зокрема, з цією метою внесено зміни до таких документів, як Порядок оформлення та видачі довідки про взяття на облік ВПО, Порядок надання щомісячної адресної допомоги ВПО для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, Порядок призначення (відновлення) соціальних виплат для внутрішньо переміщених осіб та інші.

Як наголошують у Мінсоцполітики, реалізація цієї постанови сприятиме спрощенню процедури обліку переселенців, удосконаленню процедури призначення (відновлення) соцвиплат таким особам, і, як результат - підвищенню рівня їх соцзахисту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-