Депутат Лабазюк вибачився перед бійцями

Депутат Лабазюк вибачився перед бійцями "Альфи" за події 12 грудня

Укрінформ
Народний депутат України, член фракції "Воля народу" Сергій Лабазюк вибачився перед бійцями "Альфи" за події 12 грудня. 

Про це депутат написав на своїй сторінці у "Фейсбук".

"Два дні минуло після подій 12 грудня, коли відбулися обшуки правоохоронців у моїй депутатській приймальні в м. Волочиськ та в офісі "Аграрної компанії 2004". Це був час для того, аби на "холодний розум" проаналізувати події того дня і зробити висновки на майбутнє. Прошу усіх також врахувати, що події ранку 12 грудня розвивалися надзвичайно стрімко та були шоковими для мене та моєї сім'ї", - написав Лабазюк.

За його словами, він, як народний депутат, завжди стоїть "на позиції захисту законності. Тому, вважаю, якщо ми хочемо жити в правовій європейській демократичній країні, закон має бути понад усе. Ніхто не має права зловживати владою: ні президент, ні народний депутат, ні правоохоронець".

Лабазюк пише, що йому "дуже прикро, що на території компанії, акціонером якої я є, відбулися сутички між працівниками і правоохоронними органами. Не хочу нікого ні звинувачувати, ні виправдовувати. У кожного своя правда. Ні я, ні компанія, де працює понад 5 тисяч працівників, не бояться в жодному разі перевірок. Ми відкриті для суспільства і держави. Те, що сталося - ганьба. Зараз проводяться слідчі дії і все стане на свої місця".

"Єдине, чого хочу - це вибачитися перед бійцями "Альфи", перед хлопцями, які чесно виконують свою роботу, які відповідають за мир та спокій в нашій країні. Шкодую, що не зміг запобігти цьому інциденту", - написав депутат.

Нагадаємо, 12 грудня ц. р. речниця СБУ Олена Гітлянська повідомила, що народний депутат України завдав тяжких ушкоджень співробітнику СБУ під час виконання ним службових обов’язків, внаслідок чого співробітника СБУ госпіталізовано із черепно-мозковою травмою.

"У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 364 КК, оперативно-слідча група СБУ прибула для проведення обшуків в офісах комерційних структур на Хмельниччині. Власники фірми викликали 40 охоронців для вчинення опору оперативникам СБУ. Обшуки у Службі автомобільних доріг, комерційних структурах та за місцями проживання фігурантів справи тривають", - повідомили в СБУ. 

Як зазначила Гітлянська, Нацполіція проведе розслідування за фактом бійки, а також щодо залучення депутатом для спротиву процесуальним діям правоохоронців декількох десятків так званих "тітушок".

Пізніше Лабазюк заявив "Українській правді", що не бив співробітника СБУ і що співробітники служби прийшли з обшуком у його громадську приймальню в місті Волочиськ Хмельницької області, яка розташована неподалік агрофірми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-