Ветерани-силовики просять Порошенка ветувати пенсійні зміни

Ветерани-силовики просять Порошенка ветувати пенсійні зміни

Укрінформ
Представники Всеукраїнської громадської організації "Громада і закон" просять Президента України накласти вето на ухвалений Верховною Радою законопроект № 5130, який, на їхню думку, заважає справедливому перерахунку пенсій для ветеранів силових структур.

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомив голова ВГО "Громада і закон" Михайло Ільницький.

"Тут зібралися представники відомств, міністерств, чорнобильці, афганці і ті верстви, які сьогодні мають питання щодо підписання Президентом України закону № 5130 і це є болючою і гострою темою. 6 грудня ми провели спільну акцію щодо непідписання або неприйняття закону № 5130 Верховною Радою України. Під стінами зібрались дуже багато наших ветеранів силових відомств, їх сімей, інших громадських організацій. Але, на жаль, закон прийнятий і зараз знаходиться у Президента на підписанні", - сказав Ільницький.

Зокрема, ветерани силових структур підготували звернення до Президента України Петра Порошенка, в якому просять справедливого перерахунку пенсій для колишніх співробітників Міністерства внутрішніх справ, СБУ, Міноборони, пенітенціарної служби, Мін'юсту, "афганців", чорнобильців та інших.

"Ми, ветерани пенсіонери військової служби МВС України, Міністерства юстиції, СБУ та інші громадяни силових відомств підтримуємо зусилля Президента України з реформування правоохоронних органів з метою розбудови та захисту економіки України. Разом з тим, звертаємося до Вас особисто з приводу захисту та відновлення конституційних прав з належного пенсійного забезпечення, збереження соціальних пільг та гарантій", - зазначив адвокат Олександр Бурковський.

За його словами, координаційна рада, яка створена на базі громадської організації, закликає Президента накласти вето на закон № 5130 і в подальшому не розглядати його у зв’язку із суспільною недоцільністю. "Також просимо вас видати розпорядження Президента України та створити робочу групу з числа представників Адміністрації Президента, Кабміну, МВС, Міністерства соціальної політики, Міністерства оборони України, СБУ, Пенсійного фонду, громадських організацій, військовослужбовців з метою напрацювання рішення для відновлення соціальних гарантій вказаних категорій осіб", - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-