Більшість українців не вийдуть на новий Майдан

Більшість українців не вийдуть на новий Майдан

Опитування
Укрінформ
Ідею проведення нового Майдану в Україні не підтримують 44 відсотки українців.

Про такі дані опитування заявив на прес-конференції виконавчий директор Центру "Социс" Олександр Стегній, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щодо ідеї нового Майдану: 44,1 % опитаних її взагалі не підтримують, бо Майдан - це потрясіння. Лише 16,2 % підтримали б таку ініціативу і висловили готовність особисто брати в ній участь», - сказав Стегній.

Водночас 30,8 % опитаних висловилися на підтримку подібних акцій протесту, але без особистої участі в них. 8,9 % не визначилися, підтримали б вони чи ні таку ініціативу.

У свою чергу, 59,5 % опитаних для доведення своєї позиції найбільш допустимим методом назвали участь у виборах. 21,1 % заявили, що готові вдаватися у такому випадку до акцій протесту, 9,5 % респондентів обрали б участь у акціях громадянської непокори. 3,8 % опитаних заявили про готовність відстоювати свою позицію зі зброєю в руках, 3,8 % обрали б вступ до опозиційної партії.

Крім того, 24,6 % респондентів заявили про те, що не визначилися або що жодна з позицій не відповідає їхнім уявленням про найкращі форми активності для відстоювання своєї позиції.

Дослідження було проведене Центром "Социс" спільно із соціологічною групою "Рейтинг" у період з 24 листопада по 2 грудня 2016 року. Репрезентативна вибірка - 4000 респондентів в усіх регіонах України (без врахування населення АР Крим та непідконтрольних районів Донецької та Луганської областей).

Метод дослідження - особисте формалізоване інтерв'ю згідно з опитувальником (face-to-face) за місцем проживання респондента. Статистична похибка вибірки - не більше 1,5 відсотка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-