Вакарчук передав Порошенку звернення щодо антикорупційних судів

Вакарчук передав Порошенку звернення щодо антикорупційних судів

Документ
Укрінформ
Звернення до президента підписала група громадських і релігійних діячів: Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, Верховний архиєпископ Києво-Галицький Святослав (Шевчук), лідер групи "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук, актриса Ада Роговцева і письменник Сергій Жадан.

Ввечері у вівторок, 13 грудня, Святослав Вакарчук зустрівся з президентом України Петром Порошенком і передав листа про необхідність створення повноцінної системи незалежних антикорупційних судів, повідомляє DT.UA.

Громадські діячі відзначають, що будь-які реформи, непідкріплені системною боротьбою з корупцією, приречені на провал. "Кінцеві результати антикорупційної кампанії в Україні поставлені в залежність від досі не реформованих судів та від суддів, рішення яких надто часто є заангажованими. Очищення й оновлення судової влади гальмується, перш за все, через брак волі політичних еліт. Ефективність Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) за таких умов буде зведена нанівець", - зазначають громадські діячі.

"Вражаюча різниця між офіційними доходами та реальними статками держслужбовців і парламентарів, виявпена під час подання електронних декларацій, а також численні корупційні скандали підтверджують нагапьну необхідність негайного формування незалежного антикорупційного суду. Зволікання, маніпулювання, розмови про "несвоєчасність" подібного кроку, спроби викривити чи нівелювати зміст та логіку процесу створення системи антикорупційних судів, здійснення будь-якого тиску на членів спеціальної конкурсної комісії або на кандидатів на посади антикорупційних суддів неминуче сприйматиметься суспільством як пряме потурання корупціонерам. Час демонструвати волю", - підкреслюється в листі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-