Прокуратура розслідує звільнення мобілізованих з «Арселор Міттал Кривий Ріг»

Прокуратура розслідує звільнення мобілізованих з «Арселор Міттал Кривий Ріг»

Укрінформ
У Кривому Розі місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактами грубого порушення законодавства про працю посадовими особами ПАТ «Арселор Міттал Кривий Ріг» стосовно тих працівників, які проходили військову службу у Збройних Силах України.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у прес-службі прокуратури Дніпропетровської області.

«Посадові особи вказаного підприємства, порушуючи вимоги законодавства про працю, незаконно звільнили 21 працівника у період проходження ними строкової військової служби. Слідством встановлено, що незаконні рішення про звільнення військовослужбовців приймали 14 начальників структурних підрозділів зазначеного підприємства, яким наразі готується повідомлення про підозру у вчиненні даного злочину (ч.1 ст.172 КК України)», - повідомили у прес-службі.

Крім того, вісім незаконно звільнених військовослужбовців з метою поновлення своїх прав звернулися з відповідними позовними заявами до місцевих судів, які, погодившись з доводами заявників, зобов’язали підприємство поновити на роботі звільнених та виплатити їм грошові кошти за час вимушеного прогулу.

Наразі досудове розслідування у одному з вказаних кримінальних проваджень завершено, обвинувальний акт скеровано до Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу для розгляду, який відбудеться 16 грудня 2016 року.

Діючим законодавством передбачено збереження робочого місця, посади та середньої заробітної плати за працівниками, яких було призвано під час мобілізації для проходження строкової військової служби у Збройних Силах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-