У Києві пройшла акція на підтримку дітей кримських політв'язнів

У Києві пройшла акція на підтримку дітей кримських політв'язнів

Фото
Укрінформ
У Києві пройшла благодійна акція на підтримку дітей з Криму, батьки яких заарештовані окупаційною владою з політичних мотивів.

Про це повідомляє Міністерство з тимчасово окупованих територій і ВПО.

"В Парламентській бібліотеці було проведено благодійну акцію "Рука допомоги" на підтримку дітей з Криму, батьки яких знаходяться в місцях ув'язнення за прояв громадянської позиції", - йдеться в повідомленні.

У рамках акції проводилися численні майстер-класи, зокрема з плетіння тамги та браслетів, по виготовленню кримськотатарського національного жіночого головного убору - феси, а також з малювання.

За підсумками акції, яка тривала 4 години, вдалося зібрати 41 тисячу гривень. Усі виручені кошти будуть направлені на допомогу сім'ям політв'язнів.

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, який був присутній на заході, зазначив, що Меджліс і кримськотатарські громадські організації будуть регулярно проводити подібні заходи в різних містах України, адже діти репресованих з політичних мотивів батьків є дітьми всього народу, незалежно від національності і віросповідання.

Як повідомлялося, сьогодні на тимчасово окупованій території АР Крим без батьків, які заарештовані окупаційною владою з політичних мотивів, залишилось близько 70 дітей.

Ситуація з дотриманням прав людини в окупованому Криму залишається складною. Викрадення, безпідставні затримання  громадян України, переслідування за релігійними мотивами, незаконні обшуки, вилучення майна, ув’язнення за надуманими обвинуваченнями, катування – все це відбувається в умовах, коли правозахисні організації не мають доступу до  тих, чиї права систематично порушуються.

Проведення акцій має привернути увагу міжнародної спільноти до ситуації в Криму. Міжнародне співтовариство повинно посилити тиск на Російську Федерацію з метою надання безперешкодного доступу незалежним правозахисникам на територію півострова для здійснення об’єктивного моніторингу ситуації з правами людини.

У заході також взяли участь голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров, перший заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Юсуф Куркчі, представники громадських організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-