У Києві стартував соціально-реабілітаційний проект

У Києві стартував соціально-реабілітаційний проект "Відважний воїн"

Укрінформ
11 грудня в Києві стартував соціально-реабілітаційний проект "Відважний воїн" - змагання з кросфіту, в якому взяли участь бійці АТО.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Змагання складалися з п'яти етапів: велотрек, прес, підйом колеса від вантажівки, вправи з гантелями та силові вправи. 16 бійців АТО, які отримали важкі поранення на війні та втратили кінцівки, виступали в парах. Варто зазначити, що учасницею стала жінка-боєць Правого сектору Дана Виноградова.

За словами співорганізатора проекту Тетяни Ващенко, ідея проведення таких змагань належить її чоловікові, який також повернувся травмованим із війни.

"Ідея створення такого проекту виникла в мого чоловіка Михайла Ващенка, який також повернувся із зони конфлікту, де втратив ногу. Ми зіткнулися з проблемою, коли хлопці, які залишились без кінцівок, просто не хочуть повертатися з шпиталю, шукають собі нові хвороби. Але коли хлопці хоч раз пробують зайнятися спортом, це дуже виручає. Спорт забирає агресію і дозволяє знайти себе", - сказала вона.

Ващенко розповіла, що вони не збираються зупинятися на досягнутому, і в подальших планах - створення спеціального спортивного залу для бійців АТО, організація подібних змагань у різних містах України, а також співпраця з німецькими партнерами.

Участь у змаганнях також узяв Уповноважений Президента з питань реабілітації поранених учасників АТО Вадим Свириденко, який після поранення під Дебальцевим і обмороження втратив стопи ніг і кисті рук. Він зазначив, що просто вирішив підтримати хлопців.

"Я просто покажу на кількох тренажерах, що людина, яка втратила чотири кінцівки, щось у цьому житті може. І навіть займатися спортом", - сказав Свириденко.

Кожен учасник отримав пам'ятні подарунки та золоті медалі, які презентував володар титулу "Найсильніша людина світу" Василь Вірастюк.

"Я зрозумів, що на таких змаганнях переможців бути не може, бо ви вже всі перемогли", - підсумував Вірастюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-