Адвокат запевняє, що у Януковича немає рахунків за кордоном

Адвокат запевняє, що у Януковича немає рахунків за кордоном

Укрінформ
Адвокат колишнього президента України Віктора Януковича Віталій Сердюк назвав неправдивою інформацію про наявність і арешт рахунків Януковича і коштів на них за кордоном, у тому числі – у Швейцарії.

Про це захисник повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Це неправдива інформація. Я спростовую інформацію про наявність рахунків і руху коштів на рахунках за кордоном, будь-яких рахунків, я спростовую інформацію про арешт. Це не офіційна інформація. Я спростовую, що у Віктора Януковича є рахунки за кордоном. Адвокатська компанія, яка займається цим питанням в Англії, отримала офіційні відповіді. Якщо вам цікаво, ці відповіді ми зможемо передати від органів, у тому числі Швейцарії, і 40 інших країн світу, про відсутність будь-яких рахунків. Це по-перше. По-друге, таку відсутність рахунків за межами державного кордону України також підтвердив Горбатюк", – сказав Сердюк.

Відповідаючи на запитання, чи збирається адвокат звертатися до уряду Швейцарії, якщо в повідомленні про арешт рахунків є помилка, Сердюк сказав: "Звичайно".

Раніше уряд Швейцарії оприлюднив інформацію про продовження на рік арешту рахунків Януковича. Повідомляється, що рішення було прийнято на засіданні Федеральної ради 9 грудня.

В уряді наголосили: вони сподіваються, що продовження блокування сприятиме "відчутному прогресу" у розслідуваннях, а також на більшу визначеність у питанні, чи підлягатимуть ці активи поверненню.

З 2014 року на рахунках Януковича заморожено 70 млн швейцарських франків (майже 70 млн дол.).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-