Дружина Президента долучилася до всесвітньої освітньої акції

Дружина Президента долучилася до всесвітньої освітньої акції "Година Коду"

Укрінформ
Дружина Президента України Марина Порошенко приєдналася до глобальної освітньої акції #ГодинаКоду (Hour of Сode), яка проходить у рамках світового тижня інформатики з 5 по 11 грудня.

Як повідомляє прес-служба Глави держави, пані Марина відвідала відкритий урок у спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 41 ім. З. К. Слюсаренка та разом з учнями інклюзивного класу ознайомилася з основами програмування.

"Знання сучасних технологій важливе не лише для розвитку дітей, а й для розвитку всієї України, адже ІТ-індустрія є надзвичайно важливою частиною нашого життя. Якщо ви готові наполегливо працювати і вчитися - ви зможете творити майбутнє", - звернулася Марина Порошенко до учнів.

Україна вже втретє бере участь у всесвітньому освітньому проекті "Година Коду". Уроки кодування відбуваються за підтримки компанії "Майкрософт Україна" та міжнародного благодійного фонду BrainBasket. Метою заходу є навчити дітей комп'ютерним наукам та показати, що кожен може освоїти програмування. Загалом ініціативу підтримали понад 40 тисяч школярів із тисячі українських шкіл, а також громадські організації, бібліотеки та освітні центри.

Керівник освітніх програм "Майкрософт Україна" Роман Рудюк наголосив, що вміння кодувати недаремно називають "писемністю ХХІ століття" та вже ставлять в один рівень із базовими навичками людини. "Ці знання розвивають аналітичні здібності, адаптивне мислення, новаторський підхід, креативність та лідерство - саме ті ключові компетенції, які стануть актуальними вже завтра", - сказав він.

Дружина Президента також поспілкувалася з учнями, які відвідують заняття з розвитку зв'язного мовлення, та їх викладачем-дефектологом.

У цілому проект "Година Коду" залучив 300 мільйонів учнів зі 180 країн світу. Ініціативу також підтримали світові лідери та знаменитості, зокрема, Президент США Барак Обама, засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг, засновник, голова ради директорів корпорації Майкрософт Біл Гейтс, американський актор Ештон Кутчер, співачка Шакіра. В Україні проведення акції підтримали, зокрема, телеведучі Сергій Притула та Олександр Педан, співак Олег Скрипка та інші.

Усі організатори "Години Коду", які проводять уроки для учнів, беруть участь у конкурсі "Година Коду" та мають шанси отримати подарунки. Переможці будуть оголошені 16 грудня у спільноті "Партнерство у навчанні" у мережі Facebook.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-