"Transparency International" хоче побачити відеозапис співбесіди з Янчуком

Укрінформ
"Transparency International Ukraine" закликає оприлюднити відеозапис співбесіди конкурсної комісії з Антоном Янчуком - кандидатом на посаду голови агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Про це сказав у четвер на зустрічі з журналістами виконавчий директор "Transparency International Ukraine" Ярослав Юрчишин, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Громадськість підтримує та схвалює важливий крок уряду, який нарешті має дати початок запуску повноцінної роботи агенції з повернення активів. В той же час ми нагадаємо, що 5 грудня з каналу YouTube зник відеозапис співбесіди з новообраним керівником агентства Янчуком, який доводить, що саме він показав найвищий рівень відповідності посаді голови агентства з-поміж інших кандидатів. Відеозаписи співбесід з іншими кандидатами наразі лишаються у відкритому доступі. Раптове зникнення відеозапису співбесіди з Янчуком викликає занепокоєння, такі дії можуть свідчити про ймовірні наміри фальсифікації результатів конкурсу та, відповідно, блокування запуску цього вкрай важливого органу", - вважає Юрчишин.

В цьому контексті він зауважив, що точно знає, що один з кандидатів уже має наміри оскаржити через це результати конкурсу.

У зв'язку з цим "Transparency International Ukraine" просить Кабмін забезпечити негайне оприлюднення відеозапису співбесіди з Янчуком та максимально сприяти оперативному та повноцінному запуску роботи агентства.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України призначив на посаду голови агентства з повернення активів Антона Янчука. Його кандидатура була відібрана за результатами конкурсного відбору відповідно до закону про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів. За нього проголосувало шестеро з восьми членів комісії.

Фото: ti-ukraine.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-