Справа ректора НАУ: прокуратура оголосила нову підозру - генералу СБУ

Справа ректора НАУ: прокуратура оголосила нову підозру - генералу СБУ

Укрінформ
У справі т.в.о. ректора Національного авіаційного університету Володимира Харченка оголошено підозру третьому фігуранту - екс-співробітнику СБУ у званні генерал-майора, який виступав посередником.

Про це в четвер на брифінгу на тему: "Рік розслідувань в НАБУ та САП та інші актуальні питання" в Укрінформі заявив заступник генерального прокурора - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

"Справа ректора НАУ (т.в.о. ректора НАУ Володимира Харченка - ред.)... Там є ще один підозрюваний, якому оголосили підозру, це колишній співробітник Служби безпеки України у званні генерал-майора, який виступав посередником", - сказав Холдодницький, додавши, що це вже третій фігурант у цій справі.

За його словами, САП просила обрати генерал-майору запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, але суд призначив йому запобіжний захід у вигляді особистих зобов'язань. Це рішення, наголосив Холодницький, прокуратурою буде оскаржено в апеляційній інстанції.

Читайте також: Корупція у НАУ: комісія Міносвіти рекомендує комплексну перевірку

Водночас, він повідомив, що справа стосовно Харченка знаходиться на фінальній стадії. До кінця року САП планує відкрити матеріали стороні захисту і вже в січні наступного року направити обвинувальний акт до суду.

"Справа на виході, якщо там не буде жодних перипетій з ознайомленням, з виконанням статті 290-ї, ми плануємо до 25 грудня відкрити стороні захисту матеріали провадження. Далі все залежить від того, як швидко сторона захисту ознайомиться з матеріалами провадження, і плануємо, що в січні після різдвяних свят вже акт буде направлений до суду", - наголосив він. 

Як повідомлялося, у Києві співробітниками СБУ було затримано т.в.о. ректора НАУ Володимира Харченка, який через посередника адвоката вимагав 170 тисяч євро від професора за призначення науковця на посаду в університеті. Затримання відбулося у робочих кабінетах після отримання першої частини хабара у розмірі 100 тис. євро.

Під час обшуків у квартирі затриманого на хабарництві т.в.о. ректора Національного авіаційного університету виявлено гроші у різній валюті у сумі понад 4,5 млн у гривневому еквіваленті та 10 банківських карток. Також у помешканні Харченка вилучено 9 злитків золота масою від 2 до 20 грамів.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (одержання хабара в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Міністерство освіти і науки звільнило Харченка від виконання обов’язків ректора Національного авіаційного університету.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з обов’язковим носінням електронного браслета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-