У Мінську представники

У Мінську представники "ЛНР" не можуть пояснити, чому блокують КП у Золотому

Укрінформ
Представники ОРЛО продовжують порушувати режим припинення вогню в районі Станиці Луганської і не дають виразних пояснень про причини блокування відкриття КПВВ у Золотому.

Про це повідомила в середу у Facebook прес-секретар Леоніда Кучми, представника України в Тристоронній контактній групі, Дарка Оліфер за підсумками зустрічі групи в Мінську.

«Головна тема в підгрупі з питань безпеки - імплементація рамкового рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів. Представники ОРЛО продовжують порушувати режим припинення вогню в районі Станиці Луганської, зриваючи таким чином реалізацію рамкового рішення... І в підгрупі з питань безпеки, і в гуманітарній підгрупі, і в контексті соціально-економічних проблем гостро стоїть питання відкриття КПВВ у Золотому. Представники ОРЛО як і раніше не дають виразних пояснень про причини блокування відкриття КПВВ. Україна вкотре на всіх рівнях підтвердила свою повну готовність до відновлення роботи цього пункту пропуску до 10 грудня 2016 року», - написала вона.

Оліфер також зазначила, що з метою подальшої деескалації ситуації на Донбасі Україна порушує питання про демілітаризацію Дебальцевого. «Ми наполягаємо: розведення сил і засобів має проходити від лінії, визначеної Меморандумом 19 вересня 2014 року за умови повного припинення вогню вздовж усієї лінії зіткнення. Слід особливо зазначити, що Україна цілком і повністю виконує взяті на себе зобов'язання в питаннях безпеки», - зазначила вона.

Ключова тема роботи гуманітарної підгрупи, за словами Оліфер, - звільнення незаконно утримуваних осіб. Тристороння контактна група доручила підгрупі з гуманітарних питань підготувати все необхідне для звільнення максимальної кількості людей ще до новорічних свят.

Тристороння контактна група доручила підгрупі з економічних питань у максимально стислі строки організувати підписання протоколу, який би дав змогу розблокувати роботу Попаснянського водоканалу на території Луганської області, повідомила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-