Міноборони з січня розподілятиме видатки за стандартами НАТО

Міноборони з січня розподілятиме видатки за стандартами НАТО

Укрінформ
У Міністерстві оборони України з 1 січня 2017 року буде запроваджено структуру розподілу видатків, яка застосовується у країнах НАТО.

Про це на брифінгу заявив представник Департаменту фінансів МОУ полковник Ростислав Вітвіцький, повідомляє Укрінформ.

«З 1 січня 2017 року буде запроваджено структуру розподілу видатків, яка застосовується в країнах НАТО. Це  забезпечить цільове використання бюджетних коштів. Тобто, якщо ми спланували 52 мільйони гривень на закупівлю 20 тисяч шоломів, це буде контролюватися на всіх рівнях», - сказав Вітвіцький. 

Він додав, що посилено внутрішній контроль, так звані показники ефективності. Це дозволяє формувати залишки бюджетних коштів та своєчасні виплати грошового забезпечення. 

За словами представника Департаменту фінансів, оборонному відомству вдалося значно спростити структуру обліку руху військового майна.

«По факту ми скасували більше 100 різних звітностей, які подавали командири військових частин, і зібрали їх у єдині 23 звіти, які подаються щоквартально, а раніше звіти подавали щомісяця», - сказав Вітвіцький. 

Представник Департаменту фінансів наголосив, що реформування фінансового сектору оборонного відомства відбувається за допомогою іноземних радників. Зокрема, до кінця року в Україну має прибути радник із США Стівен Сільверштейн, яким має досвід у бюджетуванні та формуванні оборонного бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-