Сім'ї загиблого в АТО Героя придбали непридатну для проживання квартиру

Сім'ї загиблого в АТО Героя придбали непридатну для проживання квартиру

Оновлено
Укрінформ
Чиновники, причетні до купівлі родині загиблого в АТО Героя України Івана Зубкова квартири у Хмельницькій області, непридатної для проживання, мають бути покарані.

На цьому наголосив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу подивитися в очі чиновникам, які мали відношення до придбання житла Герою Украіни покійному... Я хотів би, щоб покарали тих, хто причетний до цього. Це дуже важливе питання, принципове питання", - заявив Гройсман.

Він запевнив, що проблема із забезпеченням житлом цієї сім'ї буде вирішена: "Ми однозначно вирішимо проблему і надамо нормальне житло".

У свою чергу міністр соціальної політики Андрій Рева наголосив, що у жовтні Кабінет міністрів ухвалив рішення про те, що учасники АТО, члени сімей загиблих, інваліди війни І-ІІ групи отримуватимуть гроші на придбання житла, а не саме житло, яке їм купували раніше чиновники.

"Постанова 719 змінила порядок надання житла інвалідам війни І-ІІ групи, учасникам АТО, членам сімей загиблих. Якщо в минулому році їм купували житло обласні державні адміністрації, що викликало величезне незадоволення, тому що їм купували все, що, скажімо так, бери, небоже, що мені негоже..., то тепер кошти даються безпосередньо людям», - сказав Рева.

За його словами, раніше учасникам АТО часто купувалося непридатне для проживання житло, та ще й за завищеними цінами. Як приклад він навів той факт, що Державна служба ветеранів купувала у Києві житло за ціною 26 тис. грн за квадратний метр, тоді як люди, отримавши гроші від держави, купували його по 18 тис. грн.

Міністр підкреслив, що матеріали з цього приводу вже передані до прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-