Рада схвалила мінімалку в 3200

Рада схвалила мінімалку в 3200

Укрінформ
Верховна Рада внесла зміни до деяких законодавчих актів, що дозволяє встановити з 1 січня 2017 року мінімальну заробітну плату на рівні 3200 гривень.

Відповідний закон прийнято у вівторок, за нього проголосували 227 народних депутатів з 348, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Закон визначає умови визначення мінімальної заробітної плати, а також передбачає новий порядок формування тарифної сітки оплати праці.

Так, у бюджетній сфері посадовий оклад встановлюється Кабінетом міністрів, а у не бюджетній сфері підприємства визначатимуть тарифні ставки самостійно у колективних договорах. При цьому мінімальна тарифна ставка не може бути нижчою за прожитковий мінімум, встановлений для працездатних осіб на перше січня календарного року.

Законом передбачається, що заробітна плата або посадові оклади визначаються у співвідношенні до прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого на 1 січня календарного року.

Крім того, закон визначає максимальний розмір пенсії в абсолютній сумі на рівні 10 740 гривень.

В частині плати за надання адміністративних послуг, сплати судового збору та державного мита передбачено прив'язку розміру цих платежів до прожиткового мінімуму для працездатних осіб замість мінімальної заробітної плати.

Як зазначив в ході обговорення законопроекту Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, з 1 січня 2017 року «від села до великого міста ніхто в нашій країні не буде отримувати менше, ніж 3200 гривень».

За його словами, ухвалення закону призведе до покращення ситуації в економіці країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-