НАБУ викрило

НАБУ викрило "зернову" схему на 70 мільйонів

Укрінформ
У Національному антикорупційного бюро заявили, що Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ) отримала майже 70 млн грн відшкодування після викриття корупційних схем зусиллями детективів бюро.

Про це у вівторок інформує прес-служба НАБУ.

Як зазначається, кошти на рахунки ДПЗКУ надійшли від двох публічних акціонерних товариств (ПАТ), які, як визначили в ході розслідування детективи бюро, задіяні в схемі розтрати коштів ДПЗКУ.

Відшкодування збитків здійснено під час досудового розслідування після того, як у липні 2016 року детективи бюро затримали керівників ДПЗКУ та одного з ПАТ за підозрою у розтраті та заволодінні коштами ДПЗКУ. Затримання відбулось в ході досудового розслідування кримінального провадження за кваліфікацією ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем").

Детективи НАБУ встановили, що у березні 2015 року ДПЗКУ перерахувало одному з ПАТ 49,893 млн грн передоплати за постачання в майбутньому кукурудзи 3-го класу. Проте поставки зернових так і не були здійснені.

Наразі збитки, заподіяні ДПЗКУ через схему за участю ПАТ, відшкодовані у повному обсязі - в розмірі 49,893 млн грн. Досудове розслідування цього епізоду завершене. 2 грудня підозрювані у розтраті та заволодінні зазначеною сумою коштів - керівник ДПЗКУ та директор підприємства - завершили ознайомлюватися з матеріалами розслідування, незабаром їм буде вручено обвинувальний акт.

В рамках досудового розслідування іншого епізоду відшкодовано збитки у розмірі майже 20 млн грн, яких зазнало ДПЗКУ через корупційні схеми. Розслідування цього епізоду триває, зазначили в НАБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-