Слідком РФ

Слідком РФ "шиє" справу на українських військових

Оновлено
Укрінформ
Слідчий комітет Росії заявляє, що встановив посадовців Збройних сил України, нібито причетних до обстрілу російської території у 2014 році.

Про це повідомляється на офіційному сайті відомства.

"У рамках кримінальних справ проведено десятки оглядів місць події, 140 судових експертиз, допитано понад 1000 свідків. Результати слідчих дій у сукупності з даними оперативно-розшукових заходів ФСБ і МВС Росії дозволили слідству встановити, що до організації обстрілу причетні командир 72-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України Андрій Грищенко, який зараз обіймає посаду командуючого оперативного командування "Південь" сухопутних Збройних сил України, а також командир 27-го реактивного артилерійського полку Збройних сил України полковник Валерій Ісмаїлов", - говориться у повідомленні.

У Слідкомі РФ також заявляють, що вказаним військовослужбовцям залежно від ролі кожного заочно пред'явлено обвинувачення у скоєнні злочинів, передбачених ст. 105, ст.317 КК РФ (убивство, замах на убивство, посягання на життя співробітників правоохоронних органів).

Уточнюється, що цей обстріл нібито проводився з великокаліберного озброєння - самохідних артилерійських установок, а також реактивних систем залпового вогню.

У відомстві наголосили, що "7-м слідчим управлінням ГСУ СК Росії продовжується розслідування кримінальної справи за фактами обстрілу російської території у червні-серпні 2014 року, в результаті яких багато хто постраждав, а немолодий мешканець міста Донецька Ростовської області, знаходячись на території свого домоволодіння, потрапив під масований обстріл української артилерії та отримав смертельні поранення".

У Слідкомі РФ стверджують, що коли група їх слідчих виїхала оглядати місце обстрілу в Ростовській області, по них нібито був відкритий мінометний вогонь.

Як повідомлялося, Міністерство закордонних справ Росії передало українській стороні ноту за фактом обстрілу російської території у червні-серпні 2014 року.

У свою чергу Міністерство закордонних справ України заявило, що українські військові ніколи не обстрілювали і не обстрілюватимуть територію Росії.

Як повідомлялося, раніше Слідчий комітет РФ відкрив кримінальні справи щодо шістьох командирів ЗСУ зі звинувачення нібито у застосуванні заборонених засобів і методів ведення війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-