Керівники держави привітали волонтерів

Керівники держави привітали волонтерів

Укрінформ
Керівники української держави привітали українців із Міжнародним днем волонтера.

Як наголосив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, країна пишається волонтерами - завзятими людьми з відкритим серцем і доброю волею, які присвятили своє життя служінню та ідеї гуманності.

"На сьогодні українські волонтери успішно співпрацюють з міжнародними організаціями, органами державної влади та органами місцевого самоврядування, допомагають реформувати Збройні сили, військову медицину, служби забезпечення. Також активну участь вони беруть у зборі коштів для важкохворих, паліативній допомозі та підтримці малозабезпечених", - зазначив він.

За словами глави уряду, справжню ціну волонтерам знають військовослужбовці, які захищають країну на Сході від зовнішньої російсько-терористичної агресії. "Завдяки волонтерському руху, який є унікальною армією забезпечення і допомоги, врятовано тисячі життів, а Збройні Сили, які в роки злочинного режиму намагалися деморалізувати та розвалити, – стали гордістю нашої держави", - підкреслив він.

Гройсман підкреслив, що за останні три роки, ще з часів Майдану і Революції Гідності, для нашої країни потужний волонтерський рух став взірцем громадянської позиції і самоорганізації суспільства.

Водночас секретар Ради нацбезпеки й оборони Олександр Турчинов наголосив, що волонтерський рух в Україні за останні три роки став фактично фундаментом громадянського суспільства. 

"Високий рівень довіри суспільства є найкращою оцінкою діяльності волонтерів, які взяли на себе відповідальність за майбутнє держави", - заявив він.

За словами Турчинова, значення волонтерського руху, який набув в Україні рекордних масштабів за останні три роки, неможливо переоцінити.

"Ви були на передовій серед небайдужих громадян, які допомагали учасникам Революції Гідності. Завдяки вашій цілодобовій праці тієї суворої зими в наметах Майдану було тепло, сотні тисяч людей були нагодовані та отримали теплий одяг. Але особливо масштабно і значуще проявив себе волонтерський рух, коли розпочалася війна", - наголосив керівник РНБО.

Як він зауважив, своєю жертовною працею волонтери разом із добровольцями рятували країну у 2014 році, поки українська армія поставала з руїн. Громадянське суспільство виявило вражаючу здатність до консолідації і мобілізації, взявши на себе розв’язання найгостріших проблем військових, біженців з окупованих територій, а також звільнення полонених, зазначив Турчинов.

Він подякував волонтерам за щоденну жертовність, неоціненний внесок у відродження Збройних сил і підтримку наших військових та піклування про знедолених. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-