Поліція оголосила у розшук кіберзлочинця, якого суд випустив на волю

Поліція оголосила у розшук кіберзлочинця, якого суд випустив на волю

Укрінформ
Поліція оголосила у розшук підозрюваного у кіберзлочинах 33-річного Геннадія Капканова, якого вважають одним з організаторів кібермережі "Аваланш" і якого суд відмовився заарештовувати.

Як повідомляє Головне управління Національної поліції Полтавської області, Капканов розшукується за вчинення замаху на вбивство працівника поліції.

"За скоєння особливо тяжкого злочину Полтавським відділом поліції розшукується Капканов Геннадій Геннадійович, 30.01.1983 року народження, мешканець міста Полтави", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, 30 листопада у результаті міжнародної спецоперації за участю правоохоронців 30 країн було знешкоджено кібермережу "Аваланш". За словами Генпрокурора України Юрій Луценка, було затримано п'ятьох організаторів цієї кібермережі, серед них - троє українців. Один із них був затриманий у Полтаві, при цьому він чинив збройний опір.

За інформацією ЗМІ, йдеться саме про Капканова.

1 грудня Октябрський районний суд Полтави відмовився арештовувати затриманого Капканова, якого підозрюють у виманюванні конфіденційних даних і DoS-атаках у 180 країнах світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-