В Одесі після ремонту відкрили госпіталь для ветеранів війни

В Одесі після ремонту відкрили госпіталь для ветеранів війни

Укрінформ
У п'ятницю представники Одеської облдержадміністрації та посольства США в Україні відкрили після тривалого ремонту очний шпиталь для ветеранів Другої світової війни.

До будинку №2 на вулиці Миколи Леонтовича прибули в.о. голови Одеської облдержадміністрації Соломія Бобровська, військово-морський аташе посольства США Шон Стівенс та група одеситів пенсійного віку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ремонт шпиталю здійснено за фінансової підтримки посольства США в Україні - переказано було півмільйона доларів. Безпосередню участь у ремонті взяли представники ВМС США. Ми вдячні за цей дар народу України від США. У будівлі поміняли покрівлю, оновили фасад, встановили нові вікна й двері, замінили комунікації. Ліжка та інші меблі закуплено за кошти обласного бюджету", - зазначила Бобровська.

Віднині тут у комфортних умовах зможуть отримувати медичну допомогу до 110 хворих - не лише ветерани Другої світової війни, а й "діти війни", а також учасники бойових дій на сході України.

Як зауважила в.о. голови ОДА, ветеранів Другої світової війни, на жаль, зараз залишилося зовсім мало, і з часом у будівлі можна буде розмістити Центр реабілітації воїнів АТО.

"Поки що в Одесі немає оздоровчого закладу, що міг би приймати на реабілітацію учасників війни на сході України. Ми порушимо це питання перед Міністерством охорони здоров'я, а також будемо просити забезпечити заклад відповідним медичним обладнанням. І сподіваюсь, що невдовзі тут постане сучасний Центр реабілітації для воїнів АТО", - підсумувала Бобровська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-