Президент України підписав закон про гроші для кримськотатарського телеканалу

Президент України підписав закон про гроші для кримськотатарського телеканалу

Укрінформ
У п'ятницю Президент України Петро Порошенко підписав закон про бюджетну підтримку телерадіокомпанії ATR, яка здійснює мовлення українською, російською й кримськотатарською мовами.

Про це інформує офіційний сайт Верховної Ради України.

Як повідомлялося, народні депутати ухвалили документ 17 листопада.

Кошти, близько 35 млн гривень, призначені на оплату телеканалом послуг супутникового зв'язку і частини заборгованості за такі послуги, яка утворилася з лютого 2014 року. Крім того, за рахунок державного бюджету України планується сплатити оренду й придбання телевізійного устаткування, а також оренду приміщень, оплату послуг з використання і придбання об'єктів авторського права.

Ухваленим законом встановлюється, що уряд України, як виняток з положень п. 11 ч. 1 ст. 87 Бюджетного кодексу, може визначати у 2016 р. напрямки використання бюджетних коштів на програми підтримки телерадіокомпаній, які функціонували на території Криму та Севастополя.

Раніше Укрінформ повідомляв, що телеканал АТR, змушений виїхати з території окупованого Криму у материкову Україну, може припинити своє мовлення на півострів через неможливість оплачувати трансляцію через супутник, пов'язану із скрутним матеріальним становищем медіа-холдингу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-