Звернення до СБУ, Мінфіну та Прем'єра щодо приватності прав переселенців

Звернення до СБУ, Мінфіну та Прем'єра щодо приватності прав переселенців

Укрінформ
Члени громадських організацій "Громадський Холдинг "Група Впливу", "КримSOS", ОПОРА, "Центр інформації про права людини" виступили з відкритим зверненням до СБУ, Мінфіну та Прем'єр-міністра про порушення прав вимушених переселенців на захист персональних даних під час передачі даних громадян приватній колекторській структурі.

Текст офіційного звернення розміщений на сайті Донецького КВУ.

Активісти закликають Прем'єр-міністра та Міністерство фінансів України скасувати рішення ДП "Головфінтех" щодо передачі персональних даних громадян України. В той же час вони закликають СБУ звернути увагу на цей випадок і вивчити усі обставини передачі персональних даних громадян приватній колекторській компанії, у тому числі встановити чіткий період, коли ТОВ "Дельта М Юкрейн" отримала доступ до персональних даних, ким і на яких підставах це було зроблено.

Як повідомлялося, 25 листопада в ЗМІ з'явилася інформація про те, що приватна колекторська фірма отримала персональні дані вимушено переміщених осіб. Колекторам стали доступні персональні дані, включаючи рік народження переселенців, адреси реєстрації та проживання на окупованій та мирній територіях, телефони, стан отримання соціальної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-