Шуляк розповів, як тікав до Росії

Шуляк розповів, як тікав до Росії

Укрінформ
Колишній командувач Внутрішніх військ Станіслав Шуляк стверджує, що перетнув україно-російський кордон у ніч на 27 лютого 2014 року, не зустрівши перешкод з боку українських прикордонників.

Про це він сказав у ході відеодопиту в Святошинському райсуді Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У ніч з 26 на 27 лютого я прибув на один із контрольно-пропускних пунктів східного регіону між Росією і Україною. Мені приємно згадати, що офіцери Прикордонної служби знали мене в обличчя і співчували мені. Мені було дозволено без перешкод залишити територію України, що я й зробив", - сказав Шуляк.

Він відмовився назвати КПП, мотивувавши це тим, що "не хоче щоб у людей були неприємності". Шуляк уточнив, що пред'явив на кордоні свій паспорт.

Перед цим Шуляк розповів, що після ухвалення 20 лютого 2014 року Верховною Радою постанови про звільнення центру Києва і відбуття підрозділів внутрішніх військ у місця постійної дислокації, він організував виведення регіональних підрозділів з Києва і сам відбув з одним із них до Донецька. Після прибуття туди, за словами Шуляка, він довідався, що "сталася зрада генеральського складу внутрішніх військ", а з боку опозиції вживаються заходи щодо його розшуку.

Екс-командувач Внутрішніми військами зазначив, що був хворий, і "за допомогою людей у місті Донецьку під чужим паспортом дві доби перебував у лікарні". Потім, за його словами, він "уже конкретно довідався" про призначення на його посаду генерала Полторака, і про те, що його розшукують для затримання, і вирішив тікати в Росію.

Як повідомлялося, Станіслав Шуляк - свідок у справі щодо п'яти колишніх бійців "Беркута", яких звинувачують у причетності до масових розстрілів на вулиці Інститутській в лютому 2014 року.

28 лютого 2014 року Генеральна прокуратура України направила подання до МВС України та СБУ щодо негайного затримання осіб, які причетні до масових вбивств активістів у центрі міста Києва в період з 18 по 22 лютого 2014 року. У цьому списку опинився й Станіслав Шуляк.

Святошинський райсуд Києва 28 листопада переніс допит колишнього командувача Внутрішніх військ на 2 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-